woensdag 7 augustus 2013

2x ziekenhuis

Gisteren zijn we 2x naar het ziekenhuis moeten gaan.

's ochtends voor de slikvideo (zie de informatieve links onder het kopje "links" ;) )
Dat was allemaal geen probleem. Domenic werd netjes in een schuine stoel gezet en nadat we alle ijzeren knopjes van zijn truitje zo hadden geplaatst dat ze niet in de weg zaten werd het röntgenapparaat zo geplaatst dat we alles mooi konden zien. Zo zag ik toevallig dat er boven nog wel 1 of 2 tandjes klaar staan om door te komen maar dat de rest nog allemaal netjes diep in het tandvlees liggen :D.

Toen hebben we wat perensap gepakt en dit gemengd met barium. Daar hebben we Domenic wat slokjes van gegeven en dat ging allemaal wonderbaarlijk goed.
Daarna hebben we de sap wat ingedikt tot een papje en ook dat ging goed.

Mechanisch gezien kan Domenic gewoon slikken en doet hij dat ook, als hij daar zin in heeft. Wel was te zien dat hij een "luie slikker" is. Het duurt lang voordat hij alles heeft afgeslikt en we moeten er ook voor zorgen dat hij zo zit/hangt dat hij zijn hoofd niet zelfstandig recht hoeft te houden. Hij mag dus lekker in de relax-stand als we hem willen gaan voeden.


's Middags mochten we ook nog even bij de KNO-arts langs. Ze heeft het hele verhaal van wat er nou allemaal speelde nog eens aangehoord en heeft Domenic daarna onderzocht. In december is Domenic al eerder bij een KNO-arts geweest. Die heeft toen aangegeven dat de amandelen "klein en slank" waren. Nou, deze keer dus niet.
Ze vond de amandelen erg groot en gezwollen. Dus heeft ze overlegd met de supervisor om te kijken wat nou het beste is om te doen.

In principe verwijderen ze namelijk geen amandelen bij kinderen onder de 3 a 4 jaar. Dit omdat de keelpijn die bij zo'n ingreep gepaard gaan zo beangstigend kan zijn voor jonge kinderen dat je een eet-probleem in de hand werkt.

Bij Domenic is het dus kiezen tussen 2 kwaden. Als de amandelen eruit moeten dan ben je weer helemaal terug bij af en moeten we weer opnieuw gaan beginnen met het introduceren van orale voeding. Maar als zijn amandelen zo dik zijn dat hij er veel last van heeft met slikken dan is het ook heel moeilijk (en steeds moeilijker) om hem te laten wennen aan orale voeding.

De supervisor heeft toen voorgesteld om over 2 maanden nog eens terug te komen en dan te kijken of de amandelen nog steeds zo groot/gezwollen zijn. Als dat het geval is dan moeten ze waarschijnlijk verwijderd worden.

Mocht het in de tussentijd nou slechter gaan, hij gaat harder snurken, hij maakt overdag meer ademgeluid, of er gebeurt acuut iets rond die amandelen, dan moeten we bellen voor een eerdere afspraak.En omdat we gisteren dus ziekenhuisbezoeken hadden was hij vandaag zo goed als de heel dag K.O.

Das maar goed ook want morgen wordt het weer een drukke dag! ;)Welterusten allemaal!


en je kunt zeggen wat je wilt maar het blijft een lekker menneke :P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten