dinsdag 28 januari 2014

A whole new start

Na alle standaard-dingen die het ziekenhuis voor ons had geregeld toen we, bijna, een jaar geleden begonnen met het kunstmatig toedienen van voedig hebben we nu alles vervangen voor dingen waarvan wij denken dat die beter bij ons en Domenic passen.

De applix-pomp die we hadden (en die ze in het ziekenhuis ook gebruiken) hebben we met veel tevredenheid gebruikt. Helaas komt die alleen met een veel te grote rugzak waardoor hij nu beperkt wordt in zijn ontwikkeling. Hij is nou niet echt het type kind dat zijn infuuspaal graag overal mee naartoe neemt waar hij heen kruipt. ;)
Deze pomp is nu vervangen voor de veel kleinere Flocare Infinity pomp. We hebben hem nu een kleine week in gebruik en hij is minstens net zo fijn als de applix. Ook komt deze met een kleinere kindertas (die er ook nog eens een stuk vrolijker uitziet dan een saaie grijze tas).
Helaas is zelfs deze nog een beetje te groot voor onze kleine knul.

De vrolijk gekleurde tas (en de nieuwe pomp ernaast ;) )

Een niet-zo-blije Domenic omdat de tas nog erg groot is

Dus hebben we besloten om een speciale baby-rugzak voor de pomp te bestellen. Die moet helaas wel helemaal vanuit Amerika komen want in Europa verkopen ze deze niet. Nu kan het dus 2 tot 4 weken duren voordat hij binnen komt.

Ook hebben we eindelijk een nieuwe infuuspaal. We hadden hem rond de kerstdagen al besteld maar de levering was vertraagd dus hij is vorige week pas binnen gekomen. Het is veel steviger dan het leen-exemplaar die we eerst hadden en hij is ook veel kind-vriendelijker. Hij is blauw, wat al vriendelijker oogt dan zwart, en hij heeft muisjes aan de pootjes. Domenic wordt er helemaal vrolijk van als hij ze ziet.

De muizenpootjes
En last but not least, de nieuwe button is binnen gekomen. We hebben hem gelijk gewisseld en het ging easy-peasy. Hij heeft alleen gepiept omdat hij niet aan zijn buik mocht krabben. Het plaatsen was geen probleem. De button is een heel stuk platter EN er kan een koppelstukje bij besteld worden waardoor de kathetertip niet zo makkelijk los kan schieten en/of getrokken kan worden. Dat maakt mama ook blij.

Voor diegenen die er niet tegen kunnen. Hieronder de foto van de nieuwe geplaatste butten en het koppelstuk. (dus als je er niet tegen kan moet je of heel snel door scrollen of nu stoppen met lezen!)


De nieuwe, plattere button (niet goed zo te zien maar hij is echt niet zo dik als de Mic-Key)
En het rode is gewoon de eosine die ik rond de insteek heb gesmeerd ;)

De AMT-clamp
Ideaal voor grijpgrage handjes :D


En om af te sluiten nog een lieve slaapfoto :D

Welterusten allemaal!
Wat is hij toch lief als hij slaapt he....
Ja, dan wel :)


4 opmerkingen:

 1. Domenic wat ben jij ongelooflijk stoer! En wat bof je met zo'n gezin. We gaan duimen dat alles nu rustiger word bij je en je snel mag groeien.
  Lieve groetjes, Denny en Xyara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar heb je de speciale babyrugzak besteld voor de Flocare Infinity?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik via amazon besteld. Je kunt hem googlen onder de naam: EnteraLite Infinity Super-Mini Backpack van Moog/Zevex. Is wel duur met invoerrechten en verzendkosten enzo. Als je wellicht mensen in Amerika kent is het de moeite waard om te vragen of zij het voor je willen bestellen en het tasje dan naar jou toe te sturen. Dat scheelt zeker de helft van de kosten.

   Ik zie ook steeds meer dat mensen "gewone" rugzakjes (bijv. van de HEMA (mét naam!) enzo kopen en die gebruiken).

   Het rugzakje dat hier op de foto's staat is trouwens een "gewone" kinderrugzak van flocare, die kregen we er bij via Sorgente. De rugzak uit Amerika is kleiner.

   Verwijderen
  2. hier kun je de kleine rugzak zien: http://domenicschols.blogspot.nl/2014/02/op-stap-met-een-sonde-wat-heb-je-nodig.html

   Verwijderen