donderdag 3 april 2014

Voedingstherapie

Deze week zijn we weer een stapje verder gekomen met orale voeding. Gisteren is de logopediste geweest en hebben we de therapie een beetje uitgebreid. Ze gaat sowieso weer vaker komen (2x in de week) en we gaan zowel de smaken als de manieren van ontdekken uitbreiden.

We gaan dus nu oefenen met pompoen, pastinaak en bloemkool. Ook heb ik een potje appel/banaan gekocht. Aangezien hij banaan gewoon eet. Mocht het niks worden met de groentes dan kunnen we altijd nog een extra fruitsmaak proberen. Banaan en perzik eet hij al. Peer is helaas geen succes sinds de laatste operatie.

Verder heeft hij woensdag peperkoek gehad via het kauwzakje en ook een klein stukje gewoon. Daarnaast heb ik soepstengels gekocht en Nijntje koekjes (12mnd+) waar hij voorzichtig mee kan uitproberen.

Vanuit de diƫtiste mogen we ook gaan proberen met rijstmelk en havermelk. Rijstmelk heb ik al eens eerder geprobeerd maar daar werd hij direct ziek van dus daar lijkt hij ook niet tegen te kunnen. Als hij wel tegen de havermelk kan dan zouden we die met custard tot een soort yoghurt/pudding kunnen maken.


Verder gaan we nu ook uitproberen met kauwslangen en een kauwzakje om Domenic aan verschillende, grovere structuren (kauwzakje) te leren wennen en gaan we oefenen met kauwen (kauwslangen)


Eens even kijken hoe dat Domenic gaat bevallen.

kauwslangetjes in verschillende weerstanden (foto komt van sisigma.nl)
kauwzakjes (foto komt van nuby.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten