woensdag 21 mei 2014

Ziekenhuis ziekenhuis ziekenhuis

Vamdaag een week geleden was ik met Domenic op controle bij de MDL-arts. Het was een voorbeeldige afspraak. Alles ging goed. Domenic liet zich goed onderzoeken en zijn groeicurve zag er netjes uit. Wel zijn we weer achter een aantal allergieën gekomen en is het duidelijk dat de laatste operatie (traanbuisje doorprikken) niet afdoende werkte. Ook is de spraakontwikkeling niet in orde.

We gingen daar dus weg met een verwijsbrief voor de kno-arts en een voor de oogarts. Bij de kno-arts konden we vandaag terecht en de oogarts wordt iets voor komende maand. En over 3 maanden mogen we terugkomen bij MDL.

Daarna hadden we van het weekend bezoek van mijn achternichtje en zijn we gezellig naar de speeltuin geweest.

Vanaf het begin van de week was Domenic erg ziek. Hoge koorts, de hele dag slapen en onrustige nachten. Vanochtend dus bij de kno-arts geweest en heeft ze ons, na de controle, doorverwezen naar de kinderarts. Gelukkig is het alleen viraal (luchtweginfectie en buikgriep combi) maar als de klachten erger worden dan moeten we weer bellen.

Maar om even terug te komen bij kno.
Domenic heeft extreem dikke amandelen (kissing tonsils waardoor hij ten alle tijden maar een hele kleine ruimte heeft om te slikken) maar is echt nog te jong om geopereerd te worden. Daarnaast een audiotest gehad waarvan we maandag de uitslag krijgen. Dan wordt ook bepaald wanneer een nieuwe polisomnografie wordt gemaakt om te kijken hoeveel last hij heeft van apneu's (vandaag was de afdeling niet bereikbaar). Mochten zijn apneu's namelijk erger worden dan wegen de gevaren van de operatie niet meer op tegen de gevaren van de amandelen en wordt hij alsnog eerder geopereerd. Hetzelfde geld als hij zijn mond niet meer open krijgt en hij zijn nek niet meer goed kan bewegen. Dit zijn namelijk tekenen dat er een abces op de amandel zit en dat moet direct behandeld worden.
Daarnaast zullen zijn neusamandelen er waarschijnlijk ook nog uit moeten.

Al met al zijn we dus nog wel even bezig en zullen er de komende tijd helaas weer wat operaties op de planning komen.

Maar ik ben allang blij dat hij nu rustig slaapt. :)

Welterusten allemaal!

2 opmerkingen:

  1. He jakkes. Vanaf wanneer zou hij wel oud genoeg zijn om aan de amandelen geopereerd te worden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze willen de operatie proberen uit te stellen tot hij ongeveer 2,5 is. Dus op zijn vroegst rond december.

      Verwijderen