maandag 29 december 2014

Holiday festivities

Zo, de kerstvakantie is hier....

Dit betekent dat iedereen thuis is, en wel voor 2 weken lang. Nu maar hopen dat we niet allemaal gek worden van elkaar.

In de voorbereidingen voor Kerstmis/de kerstvakantie hebben we het heeeeeeeeeeeel erg druk gehad.

Domenic heeft zijn button laten wisselen in het ziekenhuis (wat super gelukt is)
Collin heeft zijn nieuwe kamer gekregen (waar hij helemaal gelukkig mee is)
Mama heeft te horen gekregen dat we in aanmerking komen voor hulp
Thessa heeft verlenging van haar speltherapie gekregen (waar wij blij mee zijn)
Mama heeft nog een telefoontje van de MDL-arts gehad (waar ze niet zo gelukkig van werd)
Joshua en Thessa hebben hun eerste kerstconcert bij de harmonie gehad (die erg gezellig was)
Thessa heeft ook haar nieuwe kamer gekregen (waar ze ook heel blij mee is)
Joshua hoopt in deze vakantie ook zijn nieuwe kamer te krijgen (dus hij is nu nog niet zo blij)
En qua Domenic en kamers.... hij vind het allang prima dat hij in zijn eigen bed kan liggen.


En de drukte duurt voort (zeker gezien ik het stuk hierboven op 23 december heb geschreven en ik nu (29 december) pas weer tijd heb om verder te schrijven).

De kerstdagen zijn heel gezellig geweest. Op kerstavond hebben Thessa en Joshua aan het kerstspel tijdens de gezinsmis in Malberg meegedaan. Ze hadden heel goed hun best gedaan maar toch was Joshua iets te verlegen om voor een volle kerk te toeteren en te praten (hij was de soldaat) dus gelukkig heeft een van de begeleidsters van de communiegroep zijn tekst voorgelezen. Thessa heeft gewoon heel mooi haar tekst opgelezen. Ook hebben ze zich de hele Mis heel netjes gedragen bij de communiegroep. Domenic vond het wel heel raar dat Thessa en Joshua ergens anders zaten met het gevolg dat hij ze steeds was aan het roepen. Gelukkig was dat geen probleem en hebben de mensen er niet te veel last van gehad.

1e Kerstdag hebben we bij ons thuis gevierd met opa, oma en tante. Dat was heel gezellig. We begonnen met een grote brunch en daarna werden de kerstcadeautjes uitgepakt. Toen hebben de kinderen gezellig gespeeld met hun nieuw vergaarde cadeautjes en hebben de grote kinderen zich vermaakt met de speeltafel in de huiskamer. Tegen de avond heeft papa voor de kinderen een lekker kerstdiner gemaakt die helemaal door Collin uitgezocht was. Hij heeft gekozen voor "getallenfrietjes" (letterfrieten) en diverse snacks.
Toen de kinderen klaar waren en hun toetje hadden opgegeten hebben we ze film laten kijken in de voorkamer en zijn we het kerstdiner gaan voorbereiden en de tafel voor ons 5-en gaan dekken. We hadden een 5-gangen diner besteld dus alles was al in porties gemaakt, wat de stress zo goed als buiten de deur heeft gehouden. Zowel het voorbereiden als het inplannen van het eten ging erg relaxed. En ook het feit dat de kids al hadden gegeten maakten dat dit diner (of deze vorm van dineren) zeker voor herhaling vatbaar is!

2e Kerstdag zouden we de H. Mis in De Heeg vieren bij opa en oma maar toen wij om half 10 wakker schrokken hebben we toch maar gebeld dat we, zodra we klaar waren, direct naar het huis van opa en oma zouden gaan. De Mis zouden we niet meer redden....

We hebben lekker bij opa en oma gebruncht en ook daar zijn de kinderen tot in den treuren verwend met cadeautjes. In de namiddag zijn we dan weer naar de ene opa en oma gegaan want ook daar moesten nog cadeautjes uitgepakt gaan worden en daar zouden we de avond gaan gourmetten. (Eigenlijk zouden we thuis gaan gourmetten, maar toen we hoorden dat opa en oma ook zouden gaan gourmetten leek het ons gezelliger en makkelijker om dan samen te gaan gourmetten.We zijn uiteindelijk blijven slapen bij opa en oma aangezien we op zaterdag met z'n allen naar de musical van de Sprookjesboom zouden gaan.

De reis naar de Sprookjesboom was gelukkig goed voorbereid. Omdat er chaos was in het midden van het land ivm de sneeuwval hadden we besloten om een ruim uur eerder te vertrekken dus we waren gelukkig op tijd (ook omdat we de oude ringweg rond Eindhoven hebben gepakt en niet de nieuwe, want daar stond meer dan een halfuur file). We hebben een halfuurtje moeten wachten voordat we de zaal in konden (de musical was ook iets later begonnen ivm alle chaos omtrent de sneeuw) en we hadden supermooie plaatsen. Er deden tijdens de musical 6 kinderen mee die alleen die voorstelling mee zouden doen en wij zaten direct achter de gereserveerde plaatsen voor familieleden van die 6 kinderen. Dus betere plaatsen konden we niet hebben!

Ook zagen we een vriendinnetje van Domenic. Die zat 2 rijen achter ons. Dat was een leuke verrassing.
De musical was superleuk! De kinderen zaten helemaal in het verhaal en konden zelfs al een aantal liedjes meezingen omdat we de cd van de musical al thuis hadden.

Na de musical hadden we nog de mogelijkheid om even de Efteling in te gaan om naar Aquanura te kijken maar dan zouden we nog een kwartier in de kou moeten wachten dus hebben we besloten om maar direct naar de auto te gaan. Onderweg naar huis zijn we nog bij de AC in Nederweert gaan eten en daarna zijn we terug naar Maastricht gereden om daar alle spullen op te halen en mee naar huis te nemen.en toen......
Toen lag ik met griep in bed.... (Vandaar nu ook de tijd om te schrijven :P )


Ach ja, dat hoort er ook bij he.

Gelukkig kunnen de kids zich redelijk goed vermaken.


Eigenlijk wilde ik vertellen over alles was voor de kerst gebeurde, maar dat zal ik van de week nog wel doen.


Nu weer ff terug op de bank met een bakkie thee!!!
*snotter de snotter*


Geen opmerkingen:

Een reactie posten