vrijdag 7 maart 2014

Ziek, zieker, ziekst

Woensdag toch maar het ziekenhuis opgebeld. Of ja, papa heeft gebeld want mama had nauwelijks nog stem. Om half 3 werden we verwacht door onze eigen MDL-arts.

Ze vond Domenic er echt zielig uit zien. Normaal wil hij gelijk op de arm als hij de MDL-arts ziet (zelfs mama is dan niet goed genoeg) maar nu zat hij heel zielig in de kinderwagen en er kon zelfs geen lachje vanaf.Na alles nagekeken te hebben wilde ze toch graag bloed laten prikken om te kijken of het een virale of bacteriƫle infectie was. Ze zou dan 's avonds de uitslag doorbellen en ev. een ab-kuur naar de apotheek sturen zodat ik die donderdag-ochtend gelijk kon ophalen.

Verder hebben we nog even over alle andere zorgen gesproken (mn zijn gewicht) en er zijn idd nog wat dingen die zorgwekkend zijn. Maar dit zijn allemaal dingen die tijdens de volgende poli-afspraak (eind van de maand) besproken kunnen worden. Eerst is het van belang dat Domenic beter wordt.

Uiteindelijk bleek hij idd een bacterie te hebben en met de ab-kuur gaat het nu gelukkig een stuk beter. Hij verdraagt de voeding alleen nog niet helemaal. (Hij krijgt nu afwisselend voeding (in een lagere consistentie en ORS) Vanmiddag/avond na haar poli-spreekuur belt ze ons op om na te kijken hoe het gaat en om een nieuw opbouwschema door te spreken.

Woensdag is de mevrouw van de IVH nog geweest voor Collin met de uitslagen van het onderzoek door de psychologe. Al met al is Collin een gemiddelde leerling (IQ van 102) maar hij heeft een grote uitschieter naar boven (performaal IQ) en ook een grote uitschieter naar onder (verbaal IQ). Dit maakt dat er zeker stappen ondernomen gaan worden. Het advies wat zowel de IVH als het AZM en de logopediste hebben gegeven is om Collin naar een diagnose behandelgroep te brengen op Kentalis. Dat is een soort dagopvang (4 dagen in de week) waar hij in een klein groepje met veel specialisten dagbesteding doet. Die specialisten kunnen hem dan beter observeren en behandelen. Nu is het zo dat de IVH ons gaat helpen met de aanvraag, maar Kentalis bepaalt of Collin daar ook thuishoort. Dus het is nu niet direct zo dat hij daar naartoe zal gaan. We doen een aanvraag en horen dan of Kentalis de groep ook een geschikte plek vindt voor Collin. Dit is dus nog even afwachten.

En last but not least, zelf vandaag ook nog even naar de huisarts geweest. Want daar waar ik woensdag erg hees was een moeilijk kon praten heb ik vandaag helemaal geen stem meer. Zelfs als ik hoest komt er geen geluid mee. Vooralsnog lijkt het gewoon door de verkoudheid te komen (alhoewel de huisarts in geen jaren meer zo'n extreem geval had gezien). Ik heb medicatie gekregen om de hoest te temperen en als de kou over is dan moet mijn stem vanzelf terug komen.

We gaan het merken ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten