maandag 3 maart 2014

Buisjesdag, uitzieken, carnaval en weer "Domenic-stress"

Deze blog staat als sinds dinsdagavond klaar om afgeschreven en geupload te worden. Maar deze mama besloot helaas om zich hondsberoerd te voelen en daarnaast nog alle carnavalsdrukte erbij komt dat de blog, bijna een week later, pas klaar (en herschreven) is. ;)
Maar bon. Buisjesdag.


Vorige week dinsdag was het zover. Collin kreeg buisjes!


Omdat zowel de gemeentes Kerkrade, Heerlen als Maastricht besloten dat het handig was om alles op te gaan breken, waren we precies op tijd in het ziekenhuis. (Mama had de indruk dat het handig was om via Valkenburg en daarna door Heer te rijden, maar helaas waren er toch wel een aantal wegen binnendoor afgesloten waardoor heel Maastricht over de Oeslingerbaan moest volgens mij)
Daar met Collin op de arm (hij wilde graag gedragen worden want nu was hij een beetje ziek) naar binnen gelopen en naar het chirurgisch dagcentrum gegaan. Ik zet hem in de gang neer en hij raakt helemaal in paniek! "Mama, Bumba halen!" "Bumba is verstoppertje spelen!"

Dus mama weer de hele weg terug gelopen (met Collin op de arm), om Bumba bij de ingang van de parkeergarage terug te vinden.


Al met al waren we dus iets te laat op de afdeling en aangezien kindje nummer 1 al door was naar OK was er haast geboden. Collin stond namelijk als 2e op de planning.


Snel Collin uitgekleed en zijn OK-hemd aangedaan en mama weer haar mooie, blauwe smurfenpak aangetrokken.Nee mama, ik wil niet op de foto!

Ik vind het toch wel een beetje spannend

Daarna de intake gehad en omdat Collin toch wat hoestte kwam de anesthesiste nog even langs om te luisteren of de longetjes schoon waren. Dat was allemaal in orde en na 10 minuten mochten we naar OK.


Mama heeft Collin netjes op de grote tafel neergelegd en hij kreeg al vrij snel het mondkapje op. Helaas voor ons (en hemzelf) weigerde hij goed te blazen in het kapje waardoor het langer duurde voor hij in slaap viel en hij dus iets langer in paniek was dan nodig was.

Daarna mocht ik de kleren en andere spullen gaan halen en moest ik die op de andere kamer gaan neerleggen (ze komen altijd na de recovery op een andere kamer). Ik dat gedaan en daarna even naar de kinderpoli gelopen want daar moest ik nog een brief afgeven.

Toen wat eten gaan halen (ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om 's ochtends iets te gaan eten waar Collin bij was terwijl hij nuchter moest zijn) en weer terug naar de kamer om te wachten tot ik Collin weer kon gaan halen.


Na een halfuurtje ongeveer kon ik hem halen en toen ik op de recovery kwam waren er al 2 verpleegkundigen die hem vasthielden want hij was zo in paniek dat ze hem met z'n 2en vast moesten houden om te voorkomen dat hij zijn infuus eruit zou trekken.Daarna terug naar de kamer en hem even goed gekalmeerd. Zolang hij zijn infuus niet zag was het goed, maar zodra hij het infuus weer zag was de paniek weer helemaal terug. Uiteindelijk heeft hij, al liggend op bed, een paar afleveringen van Jake and the Neverland Pirates gekeken en, nadat ik de anesthesiste ervan had overtuigd dat Collin zich veel beter zou voelen en ECHT zou gaan drinken als het infuus er eenmaal uit was, heeft de verpleegkundige het infuus eruit gehaald.

En van het een op het andere moment was Collin helemaal beter. Hij wilde zich omkleden, had in no-time zijn waterijsje op en direct er achteraan 3 glazen ranja.


Toen het infuus er nog in zat...

10 minuten later... het infuus was eruit gehaald!

Hij was goedgekeurd en mocht naar huis ;)


Onderweg naar huis nog even carnavalspakken gekocht (de oude pakken waren helaas beschimmeld geraakt dus ik MOEST nog iets nieuws gaan halen en dit was het enige moment dat ik geen 4 kids hoefde mee te slepen)

Daarna naar huis en daar heeft Collin 3 dagen heerlijk kunnen uitzieken. Hij heeft wel nog wat "pijn aan zijn tong" zoals hij dat noemt maar verder gaat het heel goed.Dinsdagnacht voelde mam zich helaas een heel stuk minder. Een zware kou, dat nog steeds een beetje nazemert, maar daar komen we wel weer bovenop. ;)

Woensdagavond nog even met Domenic in het ziekenhuis geweest (of ja, papa dan want mama was nog ziek). Zijn insteek bloedde dus dat moest even nagekeken worden.

Vrijdag was de carnavalsviering op school en de kids hebben het daar helemaal naar hun zin gehad. Thessa mocht in haar nieuwe prinsessenjurk en Joshua werd Piet Piraat.
En zaterdag was dan de "grote" dag. Collin mocht weer voor het eerst naar buiten en dat vierden we gelijk met de Kirchröatsjer Kingertsog. We gingen met school en het thema was dit jaar "Vier zunt sjtoots op ós Jonk Jemus" (vrij vertaald: wij zijn trots op onze jeugd)  waarop het carnavals-optocht comité had besloten om als pauwen te gaan.

Foto gemaakt door http://www.deco30.nl/-Vastelaovend Parkstad (FB)

Het was een heel gezellige optocht met heerlijk weer!
Daarna op naar Maastricht.

Daar zondag carnaval gevierd met een Collin die toch maar als zichzelf wilde gaan, Joshua als olifant, Thessa als prinses, Domenic als Bumba, papa als koiboi en mama als Ma Flodder (of ja, dat vond papa dan.. Collin had besloten dat mama hippie zou zijn)


de kids....

... papa...

... en mama, die officieel de slechtste selfie-maker te wereld is! (dit was de 8e foto die ik maakte en de 2e waar ik zelf ook op stond ;) )
Toen 's avonds besloten om toch maar weer naar huis te gaan. Het was erg druk voor oma.
Achteraf bleek het alleen maar een goede beslissing te zijn geweest. Op het moment dat we wilden gaan begon Domenic erg te huilen en dat heeft hij uiteindelijk volgehouden tot halverwege de nacht.

Waarschijnlijk heeft hij een griepje ofzo maar het ziet er in ieder geval niet geweldig uit.
Maar even afwachten hoe het de komende dagen gaat zijn en anders hangen we woensdag weer aan de telefoon met het ziekenhuis.

De kinderen vermaken zich in ieder geval met de WII en met de "Jroeëse tsóg" die voor de deur langskomt. We hoeven er zelfs de deur niet voor uit! :D


Geen opmerkingen:

Een reactie posten