woensdag 25 juni 2014

Heel drukke dagen

Zo, we hebben er weer een paar gehad hoor.... van die "zo-druk-dat-je-niet-eens-tijd-hebt-om-een-kop-koffie-te-drinken"-dagen.

Het begon allemaal vrij rustig. Zaterdag gingen we naar de Efteling. Hoewel we genoeg rust-momenten hadden is zo'n dagje pretpark alsnog erg intensief. 's Avonds zijn we bij opa en oma gaan logeren want op zondag ging Thessa haar 1e processie lopen. Eigenlijk zou Joshua mee lopen, maar hij is nog te klein voor de misdienaarskleren dus uiteindelijk is hij lekker bij mama gaan zitten in de bank en heeft hij met mama achter de processie aan gelopen.
met opa in de Efteling

mama, Domenic en Joshua wachten
tot de processie begint

Thessa staat klaar
's middags is papa met opa een heuvelland-tour gaan maken met het MOC (Maastrichtse Oltimer Club) en zijn ze 's avonds lekker gaan eten. De kinderen en ik zijn bij oma gebleven en hebben een lekker hang-dagje gemaakt. Collin was jarig maar hij vond dat helemaal niet leuk dus hebben we daar ook verder geen aandacht aan besteed. (Collin heeft er moeite mee dat hij nu 4 is en naar "school" moet als een grote jongen)

Toen werd het maandag en begon school weer. Thessa en Joshua naar school gebracht, Domenic bij ZigZag afgezet en vervolgens een hele waslijst die ik met Collin moest afwerken. Boodschappen, tanken, uitdeel-speeltjes inkopen voor Collin's verjaardagsfeestje en natuurlijk zorgen voor lunch. En nu had Collin zin in pizza, maar natuurlijk niet de pizza van de winkel waar we waren, maar uiteraard van een andere winkel. Dus daar ook nog even langs geweest.
Thuis lekker lunch voor Collin klaar gemaakt. Alle bel-afspraken nagelopen en toen was het alweer tijd om Thessa en Joshua uit school te halen.
Joshua was zo moe toen hij uit school kwam dat hij op de bank in slaap viel. Toen heb ik de zwemles voor die avond maar afgebeld en zijn de kids lekker op tijd naar bed gegaan.

Dinsdag was al helemaal een leuke.
Ik was al om half 7 opgestaan (dinsdag- en donderdag-ochtend zijn altijd druk omdat Collin al rond kwart voor 8 opgehaald wordt met de schoolbus), heb alle tussendoortjes en lunchpakketjes klaargemaakt en tegen die tijd waren Joshua en Collin al onder. Ik hen in hun kleren gewurmt (wat bij Collin ontzettend lastig gaat op het moment dat hij in de smiezen krijgt dat hij naar school moet), boterham gegeven en Thessa uit bed gerammeld. Toen kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat Domenic een poep-splosie heeft gehad. (hij had van het weekend peperkoek met melk gegeten en heeft zondag een stroopwafel van het aanrecht gejat en opgesmikkeld)
Het arme jong zat van boven tot onder helemaal vol. Zijn bed zat onder en alles. Dat verklaarde waarom hij al wakker was en ik hem ook al enkele minuten hoorde huilen. Dus Thessa uit bed gegooid en zich aan laten kleden en naar onder geroepen dat Joshua even het bad aan moest gaan zetten.

Toen Domenic uitgekleed en op mijn kamer uit de vieze was een hoeslaken gevist waar ik Domenic in kon wikkelen. Hem naar onder meegenomen en snel in het bad gestopt en gewassen. Ik had hem net uit bad gevist en een badponcho aan gedaan toen er aangebeld werd.
De bus!
Dat betekent dus dat ik het kinderstoeltje aan de chauffeuse geef, de tas en jas aan de chauffeuse geef en dan Collin van de bank moet tillen en in zijn kinderstoel zetten. Anders gaat hij niet mee. (het gewenningsproces duurt lang bij hem)
Ondertussen heb ik Domenic 2x (en vandaag dus in zijn badponcho) van de straat kunnen plukken en moet ik Collin nog troostende woorden toespreken.
(tot zover ons bus-ritueel)

Daarna moest ik Domenic aankleden, me ervan verzekeren dat alle tandjes gepoetst, alle haren gekamd en alle schoenen gevonden zijn, de voeding voor Domenic klaarmaken, alle documentatie die ik in het ziekenhuis nodig had bijeen rapen (die lag 's ochtends vroeg netjes op een stapeltje maar op een of andere manier kan ik ze alsnog kris-kras door de hele kamer bijeen zoeken) EN Domenic zijn beddengoed nog afhalen en in de was stoppen.

Uiteindelijk had ik deze ochtend de wedstrijd verloren en heb ik de kinderen om kwart voor 9 (een kwartier te laat dus) met de auto op school afgezet. Na de juiste mededelingen na te roepen (vergeet niet dat je moet overblijven, zeg tegen <mama van kind> dat ik nog bel/dat de afspraak goed is/<vul hier zelf iets in, ik hou van jullie, veel plezier!) weer terug de auto in gestapt en toen met Domenic doorgereden naar het ziekenhuis in Roermond.

Daar hadden we een afspraak bij de KNO-arts. Aangezien Domenic in Maastricht pas in september geopereerd kon worden hadden we via de zorgbemiddeling van CZ laten kijken of we ergens sneller terecht konden. Zo kwamen we in Roermond uit.

Na een snel consult bij de KNO-arts (die eveneens constateerde dat ze echt geen vocht achter de oortjes kon ontdekken en die ook schrok van de grootte van de keelamandelen) een afspraak bij de opname-balie gemaakt (10 juli is de operatie) en gelijk een afspraak voor de voorlichting gemaakt. Toen terug naar onder, naar de betaalautomaat. Om daar tot de ontdekking te komen dat je pinpas niet (zoals gedacht) in je portemonnee zit. Uiteindelijk iemand gevonden die mij kon helpen en toch kunnen uitrijden. Toen terug naar huis gereden, daar mijn pinpas opgehaald, de auto getankt en toen tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk nog helemaal niks heb gegeten of gedronken. Dus doorgereden naar meneer McD.

In de wachtkamer van de dokter

een bijna-selfie ;)

eerste kennismaking met "krokodil met kiespijn"

wat toch een beetje tegen lijkt te vallen

en wat hij uiteindelijk...

toch gewoon....

heel eng blijkt te vinden.

een mooie sticker gekregen bij de dokter
Daar een snelle hap gepakt en toen doorgereden naar Hoensbroek. Ik had Collin namelijk beloofd dat ik hem zou gaan ophalen als ik daar de kans voor zou krijgen.

Onderweg van Hoensbroek naar huis viel Collin in slaap dus ik had hem heel lief op de bank neergelegd, heb vervolgens Domenic in de draagzak gegespt en ben even snel Thessa en Joshua uit school gaan halen....

waar Thessa vervolgens heel boos was toen ik niet mee ging in haar idee om 's middags naar de Berenbosch speeltuin te gaan. Uiteindelijk nam ze genoegen met spelen op de computer.
Ik was doodop. De kinderen waren lekker tv aan het kijken, ik heb via internet eten besteld en ben op de bank gaan liggen wachten tot papa thuis kwam. Gelukkig kwam hij voor dat het eten er was want ik weet niet of ik de bel gehoord zou hebben.

Papa heeft gezorgd dat iedereen te eten had en heeft alle kindjes vervolgens naar bed gebracht. Toen ben ik ook naar bed gegaan en ben ik zo goed als direct in slaap gevallen.


Is de dag dus toch nog gekomen dat ik heb verloren van mijn werkschema. ;)

Gelukkig viel het vandaag dan redelijk mee.
Vanochtend (goddank) een thuiswerkende papa,  de kids naar school gebracht, vervolgens om 9u logopedie, daarna moest ik om half 11 bij Kentalis zijn voor de open dag (ik had me ingeschreven voor een workshop), om half 1 weer op school zijn en met Thessa naar de psycholoog voor een intake. Toen een vriendje van Thessa opgehaald want die zou komen spelen en daarna thuis de woonkamer en keuken een beetje geprobeerd aan kant te krijgen voordat het tijd was voor het avondeten.
Na het avondeten nog even met de kindjes naar de speeltuin en daarna het vriendje weer (heel sportief met de bakfiets) naar huis gebracht.

En nu... nu schrijf ik deze blog en ben ik eigenlijk alweer blij als ik naar bed toe kan. Hoewel er nog een hele stapel (mn administratief) werk ligt te wachten.... ach ja, dat ligt er morgen nog.


Fijne avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten