maandag 2 november 2015

Dikke duimen!

Het was weer even stil hier op ons blog.


Zo zie je maar weer dat, als alles goed gaat (en we niet steeds opgenomen worden in het ziekenhuis) de tijd om te schrijven schaars is. ;) (Gelukkig maar)


Domenic doet het supergoed. Hij eet goed en hij drinkt goed. (In ieder geval niet slechter dan onze andere kinderen :D) Alleen blijft zijn ontlasting vaak te wensen over laten.


We hadden afgelopen week een dubbel consult (voor Thessa en voor Domenic) bij de MDL-arts en we hebben een medicatie-update gekregen. De Nexium blijft op 3 zakjes per dag (wat ook al meeeeeer dan genoeg is) maar daarnaast moet hij weer op chronische basis de macrogolum krijgen om zijn ontlasting te reguleren. Ook krijgt hij calciumtabletten waar extra vitamine D in zit omdat hij daar over het algemeen een chronisch tekort bi joploopt.

Wat hij verder tekort krijgt aan vitaminen en mineralen is nog niet zeker. De dietiste is nog druk aan het uitzoeken wat hij verder nog moet gaan krijgen. Maar voorlopig is dit genoeg wijziging voor ons.

Zeker omdat hij de macrogolum nu gewoon (via het spuitje) moet drinken en het niet meer via een sonde kan (het is ontzettend vies spul) is het erg moeilijk om Domenic van de noodzaak van het medicijn te overtuigen.


Met Thessa gaat het redelijk. Ze blijft nog steeds buikpijn houden die in verband staat met haar ontlasing. Zij krijgt dus ook weer op chronische basis macrogolum. En verder zijn we er achter gekomen dat Thessa wel degelijk lactose intollerant is. Dit merkten we afgelopen week wel weer toen ze logeerpartijtjes had en dus niet zo secuur op haar dieet lette.

Daarnaast reageert ze ook op cola dus dat is voor haar nu ook van de baan (alhoewel we uiteraard af en toe een uitzondering erop maken) en bepaalde appel-soorten mag ze ook niet meer hebben.

Al met al dus veel slecht nieuws voor Thessa want al haar "favorieten" zijn nu een "no-go" en daar heeft ze het toch nog wel moeilijk mee.Joshua fietst zoals gewoonlijk overal zonder kleerscheuren doorheen ;) En nu zelfs letterlijk want hij heeft een grotere maat fiets waar hij nu eindelijk op durft te fietsen. :D

En met Collin gaat het ook heel goed. Hij kan zijn eigen naam al schrijven en de woordjes PEN en TAK kan hij al schrijven en daar is hij heel erg trots op.

Papa is onderhand een eigen bedrijf begonnen. Hij heeft besloten om projectmanager te zijn op ZZP-basis om zo toch de afwisseling te krijgen die hij eigenlijk zoekt. Dus daarbij komen ook de nodige uitdagingen voor de komende tijd.


1 opmerking:

  1. Wat fijn dat het vrij goed met Domenic gaat. Jammer van de chronische obstipatie. Macrogolum is inderdaad smerig. Ik kan je de variant met citroensmaak niet aanraden, die is nog viezer dan de naturelversie. Wel fijn dat hij vitamine D in tabletvorm krijgt, want het vitamine D drankje is echt niet weg te krijgen (en ik ben volwassen dus zeker voor een kind moet dat moeilijk zijn). Hopelijk vinden jullie de rest van de tekorten ook uit en vinden julie een oplossing. Vervelend dat Thessa zoveel buikpijn houdt. Sterkte voor haar.

    BeantwoordenVerwijderen