zondag 31 januari 2016

Een grote update over Domenic

Maandag 25 januari:

Vandaag komt er weer een grote update. Met Domenic gaat het erg goed. Hij eet goed, hij drinkt goed, hij is stout, hij daagt uit, hij ontwikkeld zich. ☺️
Hij ontwikkeld zich op dit moment zelfs zo goed dat hij sinds 4 januari op een reguliere peuterspeelzaal zit. Joepie!!!
(Het enige dat nog tegenvalt is dat hij nog erg vaak ziek is maar daar valt mee te leven. :D)

Vandaar dat een update ook even uitbleef.

Het eerste goede nieuws is dus dat Domenic langzaam een "normale" jongen aan het worden is. Hij kan naar een gewone peuterspeelzaal, heeft geen logopedie meer (buiten een herhalingsonderzoek die in april moet gaan plaatsvinden), en wordt/is een heerlijk eigenwijs mannetje.

<en toen werd mama weer opgehouden door de kinderen en moest de rest van de blog wachten>


Dinsdag 26 januari:
Vandaag ben ik met Domenic (en oma kwam gezellig mee) op controle geweest bij de KNO-arts in Roermond. Zijn oren zien er goed uit. De buisjes zijn er onderhand uit en, ondanks Domenic zijn flinke verkoudheid, zien zijn oren mooi en schoon uit. Daarna nog even de gehoorscreening die Domenic helaas niet haalt. Het wordt steeds duidelijker dat Domenic (nog steeds) niet optimaal hoort maar om er achter te komen hoeveel hij effectief hoort moeten we wachten tot hij oud genoeg is om een "dopjestest" te doen. Dan moet hij een koptelefoon op en dan moet hij (door middel van een knopje, een hand in de lucht, blokjes van het ene bakje naar het andere bakje, etc... er zijn een hele hoop variaties op deze test) aangeven of hij een geluidje hoort of niet.

De eerste poging tot deze test zal vlak voor de zomervakantie plaats gaan vinden. Nu hopen dat hij tegen die tijd snapt wat hij moet doen.


Woensdag 27 januari:
Domenic is vandaag (weer) echt ziek. Buiten zijn gesnotter heeft hij ook weer koorts en voelt hij zich aardig beroerd. We gaan kijken wat de rest van de week gaat geven.

Donderdag 28 januari:
Vanmiddag weer een consult bij de MDL-arts. Het gaat om een gewone controle. Domenic is nog erg ziek en de MDL-arts heeft echt medelijden met hem. Ze heeft hem al lang niet zo ziek gezien.
Daarnaast lekt er nog altijd vocht uit zijn insteek wat meer wordt op momenten dat hij ziek is.
We krijgen een verwijzing naar chirurgie om naar de insteek te laten kijken.

Daarnaast beginnen de zorgen weer langzaam te komen. Domenic is dan wel 4 centimeter gegroeid in de laatste 3 maanden, hij is echter maar 150 gram bijgekomen. Dit is veel te weinig. De diëtiste gaat komende week weer contact met ons opnemen om te kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat Domenic voldoende calorieën binnen krijgt. Ook gaan we kijken of Domenic alle voedingsstoffen binnen krijgt die hij moet hebben (qua vitaminen en mineralen) of dat hij daarvoor supplementen nodig gaat hebben.

Ook hebben we een verwijzing voor de oogarts aangezien Domenic ook niet door de oogtest van het consultatieburo is gekomen.

Met heel veel papieren (bloedprik-formulieren, medicatierecepten, verwijzingen) lopen we de poli uit. Helaas zijn we zo lang binnen geweest dat alle poli's al dicht zijn dus moet ik morgen bellen naar de verschillende poli's om afspraken te maken.

De apotheek is wel nog open dus daar gaan we gelijk alle medicijnen maar ophalen.

lekker bij mama op schoot
Piet Piraat kijken

We gaan in ieder geval vol goede moed verder. Domenic gaat nu eerst uitzieken. Wellicht dat Domenic weer meer gaat eten als hij zich straks wat beter voelt en over 3 maanden blijkt dat zijn gewicht weer bijgetrokken is. *fingers crossed*Daarnaast hebben we vanavond ook afscheid moeten nemen van de thuiszorg. Omdat Domenic nu geen sonde meer heeft vervalt de verpleegkundige zorg en krijgen we geen nieuwe beschikking meer voor de medicatie toediening. Vanaf nu zullen papa en mama die zorg weer zelf op ons nemen.

We houden jullie (uiteraard) op de hoogte, ook als dat soms iets langer duurt. ;)


Binnenkort meer te vertellen over onze Collin en zijn avonturen.

alvast een fijne carnaval voor iedereen!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten