woensdag 24 april 2013

Gisteren weer met Domenic op controle geweest.

We hebben ruim een uur bij de kinderarts gezeten en hebben een hele hoop nieuwe info en opdrachten gekregen. Maar laat ik gewoon beginnen bij het begin.


Hij woog 6,950kg. Dat is dus 145gr minder dan vorige week donderdag. Ik was me dus alweer helemaal zorgen aan het maken, maar over de algehele lijn is hij goed bijgekomen en begint hij langzaam zijn eigen curve te volgen.Ik heb ook aangegeven dat hij vorige week vrijdag een aantal keren slijm heeft opgegeven en dat hij dit gisterochtend, toen ik de sonde uit zijn neus haalde (we moesten pasfoto's maken voor een id-kaart), weer had. Daarnaast haalde ik, met de sonde, een hele hoop slijm mee naar buiten. Zijn hele neus was nat, arm jong. En toen de wijkverpleegkundige maagsap wilde optrekken kreeg ze 3 spuitjes vol met slijm opgetrokken en voor de rest dus helemaal niks.

Ook had ik gemeld dat de kinderarts van donderdag vond dat we fysiotherapie moesten overwegen omdat hij nog niet rolt en rechtop kan zitten. En toen ze keek of hij zichzelf al optrekt als hij je vingertjes pakt deed hij dat niet dus dat vond ze wel zorgwekkend.


Toen is de mdl-arts erbij komen zitten en hebben we alles doorgesproken.

- Ze vindt dat hij in de afgelopen 2 maanden ontzettend goed vooruit is gegaan. Het is een heel ander kindje dat het kleine mopje die ze heeft laten opnemen. Dus dat vindt ze al heel fijn.

- We hebben een verwijsbrief gekregen voor de fysiotherapie maar we moeten wel zoeken naar een gespecialiseerde kinderfysio. En de dichtsbijzijnde die zij weten is in Brunssum. Dus ik moet straks nog even bij de wijkverpleegkundige gaan navragen of er in de buurt nog eentje zit.
- We krijgen in het AZM een intake bij de prelogopedie. Na die intake kunnen we naar een logopediste hier in de buurt.
- Ik moet bellen met de kinderdiëtiste om na te vragen hoeveel voeding Domenic nu binnen moet krijgen want dat wist de mdl-arts niet uit haar hoofd omdat de samenstelling anders is dan de gewone voeding (1l voeding is nu, volgens haar, minder calorieën dan dat je 1l "normale" voeding hebt).
- Het introduceren van nieuw voedsel wil ze pas mee gaan beginnen als Domenic 1 jaar is. Dit omdat we toch een familiegeschiedenis hebben van darmproblemen en de darmen met 1 jaar pas volledig gerijpt zijn. Daarnaast vermoed ze ook dat er nog wel een (of meerdere) allergie zal zijn en daarom wil ze nog even wachten met het blootstellen aan andere vormen van voeding.

Over 2 weken hebben we een belafspraak en over 3 maanden moeten we terug op controle komen. Toen ik vroeg of het dan bij haar moest zijn zei ze dat toch wel geregeld moest kunnen worden dat ze over 3 maanden plek had. haha.

Over het slijm en het afvallen gaf ze een hele korte melding. "ik hoop dat het gewoon een virusje is aangezien de slokdarm steeds open staat" Ze heeft toen nog 3x benadrukt dat hij toch echt veel beter uitzag dan 2 maanden geleden MAAR dat we, als we zien dat het verslechtert of er geen verbetering komt, toch direct moeten terugbellen en dan doorgeven dat de arts die ik aan de lijn krijgt direct met haar contact opneemt.


Al met al dus weer, hopelijk, een stap in de goede richting.


Wij zijn in ieder geval blij dat er weer gerichte stappen ondernomen zijn (logopedie en fysiotherapie).En hij kan nog lachen ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten