maandag 29 april 2013

Een bedevaart naar Lourdes

Het begon allemaal met een opmerking van opa een paar weken geleden. "Waarom gaan jullie niet nog even naar Lourdes voordat je de auto moet inleveren?"
En dat deden we dus.


Donderdag heeft papa zijn werkspullen (laptop en telefoon) ingeleverd en heeft hij zijn afscheidsborrel gehad. Bij thuiskomst hebben papa en mama de auto ingeladen en zijn we met z'n drietjes naar Lourdes vertrokken.Papa en mama reden om de beurt en ik mocht lekker slapen in mijn nieuwe (achterwaards gerichte) kinderstoel.

Na 12 uur goed doorrijden waren we er. Eerst zijn papa en mama gaan eten en daarna gingen we zoeken naar een lelijk mariabeeldje voor opa. Hij spaart namelijk lelijke mariabeeldjes. (Die waar je wijwater in kan doen)


Toen we die eenmaal gevonden hadden zijn we naar het heiligdom gegaan en hebben we daar wat gewandeld. We wilden 's avonds naar de lichtprocessie gaan maar toen we na het avondeten nog even naar de kamer gingen zijn we in slaap gevallen dus blijkbaar hadden we dat meer nodig.


De volgende ochtend zijn we, na het ontbijt, naar de nederlandse h. Mis gegaan. Mama mocht daar gelijk lector zijn en papa heeft de collecte opgehaald. Daarna zijn we op kaarsenjacht gegaan want dat was ons eigenlijke doel van Lourdes. Een kaars branden voor Domenic en vele anderen.

Na het kopen van de kaarsen en een jerrycan voor water zijn we de kaarsen gaan aansteken.
Toen zijn we nog even gaan bidden, op souvenirtjesjacht gegaan (voor Thessa, Joshua en Collin moet toch op z'n minst een cadeautje gekocht worden als papa en mama op vakantie zijn) en daarna gaan lunchen. Tegen de tijd dat we ergens zaten om te eten waren we allemaal zo doorregend (het goot, waaide en was maar 4ºC) dat we besloten om niet te wachten op de sacramentsprocessie maar al eerder naar huis te gaan. 
De eerste 7 uur hebben we de tolwegen vermeden maar toen bleek dat we "pas" 400km hadden afgelegd zijn we toch maar overgestapt op de snellere tolwegen.

Zondagochtend waren we alweer vroeg thuis. Alleen Joshua was al wakker. De rest hebben we wakker gemaakt. Natuurlijk vonden ze het geweldig dat we allemaal weer veilig thuis waren en als afsluiting zijn we lekker gaan eten bij de wok.

En de kinderwagen die we vorige week hebben gekocht is helemaal goedgekeurd. Zowel door Domenic als door papa en mama ;-)


De kaars voor Domenic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten