woensdag 19 februari 2014

Waar zijn de lucifer-houtjes?

Na een heel korte nacht (waar ik vanochtend al een verslag van had gemaakt ;) ) ben ik maar gaan rondbellen. Eerst het VKD dat Domenic vandaag niet zou komen. Toen naar school om Thessa en Joshua af te melden en uitleg te geven aan de juf over wat er aan de hand was. Daarna de huisarts om mijn afspraak voor vanochtend te verzetten naar komende maandag. En vervolgens naar de poli chirurgie om te vragen hoe laat we konden komen.

Om kwart voor 11 was plek.

Toen maar snel naar de zeeman gegaan voor kleren. Ik had immers geen tijd meer om nog ff naar Kerkrade te rijden. Daarna de kindjes 1 voor 1 gaan aankleden. Domenic moest helemaal gewassen worden want een kathetertip van een blaaskatheter is iets breder dan een kathetertip van een voedingssonde dus in de loop van de nacht is de hele voeding uit de pomp EN de hele maaginhoud uit de katheter netjes in het campingbedje terecht gekomen.

ze vinden hun kleding in gangnam-style helemaal geweldig, kun je het zien? ;)


Daarna naar het ziekenhuis. Ook vandaag hoefden we maar een kwartiertje te wachten op onze beurt. Maar dat vonden we helemaal niet erg want Domenic is blijkbaar een ster in het maken van selfies :P
Toen we bij de chirurg naar binnen werden geroepen vertelde hij dat hij de chirurg van de nachtdienst al had gesproken en dus op de hoogte was van wat er moest gebeuren.

Helaas heeft Domenic zo'n kleine maat button dat het apparaatje wat ze gebruiken om de insteek op te rekken (de kleinste maat) dikker is dan de button zelf. En ze hebben wel kleinere maar dan zou dat op de OK moeten plaatsvinden en dat betekende dat we moesten wachten tot er ergens een plekje vrij zou komen vandaag.

De chirurg besloot dan ook om nog 1 poging te wagen om de button er zelf in te stoppen. Mocht dat niet lukken dan konden we altijd nog via een OK doen.

Met veel geduld, veel doorzettingsvermogen (van de chirurg uit) en een heel groot uithoudingsvermogen (van Domenic) is het gelukt. Het deed wel veel pijn, dat merkte je echt aan hem maar hij heeft het toch maar super gedaan!!! De chirurg vertelde me later dat 75% van dit soort gevallen je toch uiteindelijk op de OK eindigt, dus het was echt heel knap van ons kleine menneke!

Misschien komt het door het shirt dat mama heeft gekocht. ;)
op het shirt staat "mom's little hero"


Daarna zijn we de kids gaan ophalen bij mijn ouders en zijn we naar de speelgoedwinkel gereden. Domenic had echt een cadeau verdiend! Hij had gekozen om zijn toet-toet-auto's uit te breiden met 'Hetty Helicopter'. De rest mocht natuurlijk ook iets uitzoeken. Collin had een kleurboek van 'Jake and the Neverland Pirates', Joshua een kleur/stickerboek van dinosaurussen (en andere dingen die jongens leuk vinden) en Thessa gaat haar tante achterna met strijkkralen.

We hebben gelijk een carnavalspakje voor Joshua gekocht. Dan kan hij vrijdag mee naar de carnavalsdisco op school.

Nu languit op de bank en dan helemaal niks meer doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten