vrijdag 17 april 2015

Catching up! - part 2

Collin


In de afgelopen tijd zijn we best druk geweest met Collin en zijn overplaatsing van de vroegbehandeling naar de grote school. Er zijn 2 ronde tafel-gesprekken geweest en er is heel wat papierwerk langs gekomen maar we kunnen nu met trots zeggen dat Collin afgelopen vrijdag afscheid heeft genomen van de Witte Wolkjes en op dinsdag is begonnen op de Zonnewijzer.


Onderweg naar school in zijn nieuwe autostoeltje
Met papa naar school lopen
De trap op
Starten in de klas
Hij komt met de juf naar buiten na de les!

Hij vindt het wel erg moeilijk want het zijn allemaal nieuwe juffrouwen, er is geen kindje die hij al kent en de groep is ook erg groot. Op dit moment zitten ze met 13 leerlingen in de klas. Na de zomer hopen ze genoeg subsidie te hebben om de klas op te kunnen splitsen zodat de grootte van de groepen wat beter past bij het soort onderwijs.

Vanochtend ging hij (volgens papa) in ieder geval al een stuk beter naar school dat gisteren en eergisteren. En dat is ook maar goed want vandaag is de laatste dag dat wij hem zelf brengen en halen. Vanaf komende maandag hebben we leerlingenvervoer voor hem. Eens kijken hoe hem dat weer gaat bevallen. Zeker omdat hij nu fulltime met leerlingenvervoer gaat en dit voorheen met de vroegbehandeling maar parttime was (2 dagen deden we zelf brengen/halen en 2 dagen via de taxi).


Maar ook dit gaat helemaal goed komen. ;)Hij had donderdag gelijk groot nieuws te vertellen. Hij heeft namelijk afgelopen zondag spaarpotje gespeeld met Joshua en daarbij had hij per ongeluk een muntje ingeslikt. Aangezien we deze nog niet in de ontlasting hadden teruggevonden hebben we woensdagmiddag een röntgenfoto moeten laten maken. Hierop was te zien dat het muntje nog netjes in de maag lag.

De doktoren geven Collin nog een week de tijd om het muntje zelf naar buiten te werken. Als komende woensdag, tijdens de nieuwe foto, blijkt dat het muntje nog steeds in het lichaam zit dan moeten ze het muntje gaan verwijderen. Hoe dat precies zal gaan gebeuren hebben we nog niet nagevraagd. We hopen dat het muntje zelf zijn weg naar buiten vindt.


Je ziet het muntje rechtsbovenin mooi in het maagje zitten.

Al met al genoeg voor Collin om over te vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten