donderdag 17 januari 2013

kleine update

De uitslagen van de polysomnografie zijn binnen. Zoals sommigen van jullie wellicht al weten is het zo dat men tijdens de REM-slaap soms stopt met ademhalen (in de regel niet langer dan 8 seconden). Iedereen doet dit. Nu is het zo dat Domenic dit vaker doet dan andere baby's. In de registratie hebben ze gezien dat de ademstop soms vanuit de hersenen wordt gestuurd maar ook vaker dat de ademstop door het keelgebied komt. Wat dit allemaal betekent weten de kinderartsen zo ook niet direct. Daarom dat ze willen kijken of een KNO-arts kan achterhalen wat er stokt op dat gebied.
Morgen heeft Domenic hier een onderzoek voor.

Komende maandag willen ze de polysomnografie nog een keer doen, maar dan terwijl hij de voeding via de duodenum-sonde krijgt. Hiermee willen ze bevestigen/uitsluiten dat die ademstops door de reflux komen.
Donderdag zullen we hierover hoogstwaarschijnlijk uitsluitsel krijgen.


We zullen dan horen: ofwel, de reflux is niet de oorzaak van de ademstops en dat ze verder gaan onderzoeken waar het probleem dan ligt. Ofwel, de reflux is wel de oorzaak en we gaan kijken welke stappen ondernomen moeten worden om die reflux onder controle te krijgen en te houden.

Daarnaast is er gisteren een kinderarts met specialisatie erfelijke & aangeboren aandoeningen langs geweest. Zij heeft Domenic onderzocht en kon maar 1 kleine afwijking vinden. Dit an sich is niet afdoende om te kunnen zeggen dat er op haar vakgebied iets aan de hand is. Daarom heeft ze wat dna-onderzoeken aangevraagd die via bloedafname gedaan kunnen worden. Daarnaast heeft ze, na aanleiding van de anamnese, wel besloten om zowel Domenic als Collin een keer op spreekuur op de poli te willen zien. Deze afspraak zal eind maart gaan plaatsvinden. Maar daarvoor hoeven we gelukkig niet in het ziekenhuis te blijven ;)

En hoewel we (hopelijk) niet tot eind maart hier hoeven te blijven, ook moeten we er niet vanuit gaan dat we voor het laatste weekend van januari weer thuis zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten