dinsdag 22 januari 2013

Nissen fundoplicatie

hier weer even een update mbt Domenic. Gisteravond/vannacht heeft hij weer een polysomnografie gehad.
Vanochtend kregen we van de kinderarts te horen dat, indien de polysomnografie goed was, Domenic morgen geopereerd kan gaan worden. De operatie heet een Nissen funduplicatie (vrij vertaald: een maagplooiing volgens het methode van dr. Nissen). Ze pakken dan een plooi van de maag en daarmee maken ze een "kraagje" rond de slokdarm. Op die manier zou de voeding niet meer de slokdarm in kunnen lopen. (vergelijk het met een kraag van een overhemd (voor de mannen in ieder geval ;) ). Als je het bovenste knoopje dicht maakt dan kun je minder goed slikken).

Vanavond hebben we het bericht ontvangen dat de polysomnografie helemaal goed was (bij voeding in de maag had Domenic ruim 70 ademstops en nu (met voeding via de sonde) had hij er "maar" 14. 15 is het maximum toegestane aantal) en dat betekent dus dat we ons zijn aan het voorbereiden op een ingreep.

Hoe laat de operatie precies zal plaatsvinden is niet bekend (eerst werd gezegd na 1 uur maar nu wordt toch al gezegd dat het misschien wel al in de ochtend zou kunnen). Zodra de kleine weer terug op de kamer is zal ik jullie in ieder geval even een kort berichtje sturen.

Hoe het herstel zal gaan zijn is nog niet bekend. Dat is met zulke kleintjes heel moeilijk in te schatten. We moeten in ieder geval rekening houden dat we gemiddeld tussen de 3 en 7 dagen nodig hebben voordat we naar huis mogen.

Later meer!

afbeelding komt van http://www.aps-web.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten