vrijdag 10 mei 2013

Afwijkende ontwikkeling

Vandaag is de fysiotherapie weer geweest.
Domenic sliep nog maar dat was geen probleem. Er moesten nog wat gegevens op de computer geregistreerd worden. In die tijd kon Domenic rustig wakker worden.

Vervolgens geoefend op de mat.

Op de buik liggen vind hij helemaal geweldig. Het draaien van buik naar rug en andersom gaat ook steeds vloeiender en langzaam komt hij (wel met hulp) ook in de zogenoemde "puppyhouding".

Alleen het zitten gaat nog erg moeilijk. Hij duikt naar zijn voetjes toe en blijft zo zitten tot hij het niet meer leuk vindt en begint te huilen. Soms probeert hij zich zo opzij te rollen tot hij weer op zijn rug ligt.

Als we alles bij elkaar optellen (de fysiotherapeut heeft daar een heel handig programmaatje voor op zijn computer staan) dan blijkt dat Domenic toch nog flink achter loopt in de ontwikkeling.
Dit komt met name door het zitten. Zuigelingen van 9 maanden oud moeten namelijk al zelfstandig kunnen zitten en zelfs al een min of meer zelfstandig kunnen staan (steunend aan een tafel ofzo).


Dat is dus ook het onderdeel waar wij ons de komende tijd op gaan concentreren.Voor nu doet hij het in ieder geval goed dus wij zijn weer happy!

:D

en we zijn dus ook gelijk gaan oefenen met zitten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten