dinsdag 28 mei 2013

Wachten

Goedemorgen allemaal!
Dag nummer 4 in het ziekenhuis.
Zondagavond leek het eventjes niet goed te gaan. Domenic had 39,9 koorts en voelde zich helemaal niet lekker. De kinderarts is geweest en kon verder niks raars vinden. Gelukkig was de koorts gisterochtend weer weg en, buiten een hoestje en snotneus, lijkt alles weer normaal te zijn. Gelukkig maar, want zolang hij koorts heeft wordt hij niet geopereerd.

Gistermiddag is de kinderarts/supervisor nog geweest en ze heeft gezegd dat Domenic goed genoeg kan draaien en rollen om niet meer aan de monitor te hoeven. Wel blijven we op de micu zitten in afwachting op de ok. Tenzij er natuurlijk een monitorplek nodig is, dan verhuizen we toch weer even naar de b-kant.

Domenic staat nu op de sub-spoedlijst. Dat betekent dat hij niet op de spoed-spoed staat en dus ook niet iedere ochtend nuchter hoeft te blijven "voor het geval dat", maar dat er iedere middag bekeken wordt welke plekken voor de volgende dag vrij zijn gekomen waar ze een spoedplekje kunnen inplannen. We krijgen dus een middag van tevoren te horen dat Domenic geopereerd gaat worden. De zaalarts gaat er vanuit dat er deze week en anders begin volgende week wel een plekje te vinden is.

Maar, uiteraard, is de peg-plaatsing geen standaard-ok in ons geval. Normaal kunnen ze namelijk via de slokdarm de peg plaatsen, maar aangezien bij Domenic een operatie aan de slokdarm heeft plaatsgevonden, moeten ze nu alles van buitenaf doen. Dit betekent dat er een extra sneetje in de buik gemaakt moet worden, van waaruit ze de peg plaatsen. Daarom zal de operatie waarschijnlijk ook iets langer duren en zal er dus een  extra wondje zijn.

Dus nu is het wachten tot we een chirurg gaan zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten