woensdag 9 oktober 2013

14 maanden

  Vandaag zou eigenlijk een beetje feest moeten zijn. Je bent 14 maanden. Dat is toch een kleine mijlpaal. Je bent nu echt baby-af. De laatste "baby-vaccinaties" worden deze maand gegeven en langzaam kunnen kindjes van deze leeftijd zich toch redelijk zelfstandig bezig kunnen houden. (over kruipen, staan en eventueel zelfs lopen zullen we het maar niet hebben ;) )

Maar toch is het "bitterzoet" (ken geen betere vertaling :P) om net vandaag te horen te krijgen dat je toch weer geopereerd moet gaan worden.

De uitslag van de PH-metrie was namelijk zodanig dat ze duidelijk 3 langere periodes van reflux hebben gezien, waarbij de zuurgraad steeg tot een PH-waarde lager dan 1 (hoe lager de PH, hoe hoger de zuurgraad) en de langste periode tot 18 minuten duurde.Dus het is wel essentieel om te zorgen dat de voeding terug in de maag blijft zitten en daarom word je nu weer overgedragen aan chirurgie om de Nissen weer strakker te zetten (zoals ze het in januari ook hadden gedaan).Hoe het nu precies verder gaat lopen weten we niet want de chirurg is nog niet langs geweest. Ze hebben hem wel rond het middaguur gebeld dus we hopen dat hij vandaag nog tijd heeft om te komen en alles te bespreken maar dat kan net zo goed morgen zijn.


Vrijdag zorgt de MDL-arts in ieder geval ervoor dat ze tijd vrij maakt om met ons het gesprek aan te gaan. We kunnen dan vertellen waar onze zorgen nog zitten en wat we allemaal nog willen weten, ook met het oog op de langere termijn.

Al met al dus toch een beetje een "off-day"


En volgens mij heb jij dat ook al in de gaten want je ligt nu al de halve dag te slapen, terwijl je vanochtend nog de vrolijkheid zelve was.
Slaap lekker, stoere bink van ons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten