dinsdag 29 oktober 2013

Met z'n allen naar Maastricht

Zo, daar zijn we weer. Weer terug in het ziekenhuis.

Over het weekend begon Domenic weer (veel) meer te braken. In het begin nog niet zorgwekkend, hij heeft immers nog maar een week te gaan voor de ok, dus dat zal het probleem niet zijn. Tot hij zondagochtend ineens wat bultje/vlekjes kreeg rond zijn insteek. Eerst dachten we nog dat het weer een eczeem-uitbraak was, maar toen we Domenic zondagavond gingen omkleden zagen we dat de plekjes zich hadden verspreid over de beentjes. Dan maandagochtend maar even contact opnemen met de huisarts.Toen hij zondagnacht ineens zo goed als constant bleef braken begon mama zich meer zorgen te maken. Om 4u heeft ze besloten om de voeding uit te zetten want als alles er direct uit kwam danhad het ook geen zin om te voeden. Zijn maag en slokdarm moesten maar eerst even tot rust komen.

Het braken bleef tot een uur of 7 doorgaan. Toen mama vervolgens om 8u de medicatie gaf, braakte hij dat ook vrijwel direct uit.Mama is met de kids door de storm (die vooral Joshua en Collin heel eng vonden) naar school gelopen en daarna naar de huisarts gegaan voor een afspraak voor de uitslag. Ze kon er om half 1 terecht.
Eenmaal thuis ging ze bellen met het ziekenhuis. De waarnemend mdl-arts gaf college dus die zou mij terugbellen. 

Terwijl mama wachtte op telefoontje van het ziekenhuis, ging ze maar alvast de kleren klaarmaken en in een koffer stoppen. Als die vandaag nog niet nodig zijn, dan zijn ze in ieder geval alvast voor woensdag ingepakt.Toen mama bij de huisarts aankwam vroeg hij zich af waarom ze niet direct naar het ziekenhuis is gegaan. Toen mama vertelde dat ze nog wachtte opeen telefoontje heeft de huisarts zelf maar even gebeld. De arts van de spoedpoli wilde Domenic direct zien. Mama zei dat ze om 3u in het ziekenhuis kon zijn.

De kindjes zijn van school gehaald en mama is met een wagen vol naar Maastricht gereden.
Uiteindelijk bleek de uitslag te duiden op een bacteriĆ«le infectie en zou Domenic in ieder geval opgenomen worde  ivm uitdrogingsgevaar en de infectie. Op de kamer hebben ze een kweekje afgenomen en zijn ze gelijk met antibiotica en ors gestart. Zolang dat via de mickey-button goed blijft gaan, hoeft er in ieder geval geen infuus geprikt te worden want dat is met al die uitslag niet prettig (op zit moment zitten zijn armen, benen en onderlichaam onder de plekken).

Mama slaapt bij Domenic op de kamer en papa en de kindjes slapen voorlopig in het Ronald mcDonald-huis. In ieder geval tot het einde van de week (met het oog op de ok)
Of de operatie door gaat weten we nog niet. Dat is geheel afhankelijk van het verloop van de infectie.

Zodra er meer bekend is komt er in ieder geval weer een update.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten