woensdag 16 oktober 2013

is het wel of is het niet?

Nou, na lang wachten en veel vragen is er onderhand duidelijkheid over de situatie van Domenic.
De chirurgen hebben akkoord gegeven voor de operatie. Nu is het alleen nog de vraag wanneer dit zal plaatsvinden. Vanochtend vertelde de kinderartsen dat maandag in het overleg werd geschat dat de operatie over 3 à 4 weken plaats zou gaan vinden, maar op de papieren van de verpleging staat vanavond dat het over 2 à 3 weken gaat zijn. We gaan het dus merken.

In afwachting van de operatie zouden we in principe naar huis mogen, mits de dagopvang geregeld is en hij niet meer braakt.
Nou, de dagopvang (verpleegkundig kdv) is geregeld. Per volgende week kan hij 2x in de week een dag daar zijn. De indicatie is geregeld en de papieren zijn ingevuld dus als het goed is kan dat al niet meer mis gaan.

Domenic kreeg continuvoeding zodat hij niet meer zou braken en van daaruit zouden we kijken of we de voeding licht kunnen opschroeven zodat hij overdag een paar uur afgekoppeld kon zijn zodat hij ook op bepaalde momenten (mn tijdens therapie) niet beperkt wordt in de ontwikkeling.
Dit ging redelijk goed. Sinds gisteren zaten we al op de 70ml/u en vandaag werd het opgeschroefd naar 75ml/u. Maar uiteraard kon niet alles tegelijk goed gaan dus heeft meneertje vanmiddag weer wat naar buiten gewerkt.

Morgenvroeg moeten we dus even kijken wat de MDL-arts hierover te zeggen heeft en in hoeverre dit weer een verandering in de planning gaat zijn.

Ik was er zelf niet bij want ik was met de andere kids en met opa en oma naar het theater in Heerlen gegaan. We hadden kaartjes voor de Sprookjesboom (Een gi-ga-gantisch avontuur!) en, hoewel de kids hem in december in de Efteling zelf al hebben gezien, vonden ze hem nog steeds super. De dvd en cd zijn dan ook pas afgezet toen de kids naar bed gingen. En zelfs dat niet want in bed hebben ze de dvd nog eens gekeken ;)

In de tussentijd heeft Domenic zich in ieder geval aardig vermaakt. Ik heb gehoord dat hij regelmatig bij de verpleging te vinden was en dat hij verder lief is gaan slapen. Dus dat is alweer fijn. Ik heb hem bij aankomst nog even goed geknuffeld (geheel tegen zijn zin in want hij moest daarvoor even wakker worden... gemene mama he ;) ) in opdracht van opa en oma en daarna is hij lekker verder gaan slapen.


Waarschijnlijk zal de volgende update vrijdag zijn.

Fijne avond!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten